Monsters (J-dorama)

Műfaj: nyomozós, vígjáték
Részek: 11
Megjelenés: 2012. október

Felirat: Megtalálható az Ázsia ékkövein Cly fordításában.

Szereplők:
Shingo Katori
Tomohisa Yamashita
Kanako Yanagihara
Tomoya Warabino
Daisuke Kikuta
Tatsuya Hino
Kenichi Endo

Heihachi Hiratsuka nyomozó udvariatlan, furcsán viselkedik és mindig mosolyog. Viszont nagyon jó a munkájában. Irigykedve nézik ezt kollégái és főnökei is, ezért adnak mellé egy társat, akinek a feladata szemmel tartani őt. Hátha kiderül, hogy mi a titka, vagy legalább valami törvénysértésen kapná. Az új társ, az újjonc Kosuke Saionji, aki egy gazdag család örököse, naiv és becsületes. Heihachi Hiratsuka nyomozó persze az orránál fogva vezeti, de közben rengeteg dolgot tanít neki. Ők ketten sorra oldják meg az ügyeket.

Az a tipikus japán nyomozós sorozat, amilyenből számtalan született már. A zseni nyomozó, mellette meg a naiv, butuskán viselkedő társ. (Amitől a zseni még okosabbnak tűnik…)
YamaPi-nak ugyan a nyomozások során van néhány jó ötlete, de ez nem feledteti velem a viselkedését, ami szerintem egyáltalán nem áll jól neki. Még egy nagyon idegesítő nevetést is kigyakorolt erre a szerepre, amitől a hideg kiráz. Ráadásul a barátnője a sorozatban egy túlsúlyos lány, aki ugyancsak bosszant. Tulajdonképpen csak azért, hogy miért pont YamaPi játssza ezt a karaktert. Lehet, hogy csak kiakarta próbálni magát egy viccesebb szerepben, de nekem nem tetszik, mert nem igazán szerethető.
Mikor Kamenashi Kazuya az 1 Pound no Fukuin-ban egy bolondos, butácska bokszolót játszott az nem zavart. Sőt tetszett, aranyos volt.
Heihachi Hiratsuka nyomozó, nem szimpatikus, mert a folytonos vigyorával olyan, mintha mindenkit hülyének nézne. Lehetne azt mondani, hogy ez a zsenik kiváltsága, de legalább a társát venné emberszámba. Az ilyen jellegű sorozatokban nem igazán szokott az emberek jellemében, változás bekövetkezni, de ha mégis lenne benne valami ilyesmi, akkor talán van remény.
Én az őrülten YamaPi fanoknak ajánlom. Meglátjuk, hogy én az vagyok-e. 🙂
Adok még neki néhány részig egy esélyt, főleg, hogy most már magyar felirat is készül hozzá.

Kategória: Feliratra vár, vagy félbehagyott, J-dorama | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Te mit gondolsz róla?